Oplevelser i Nordsjælland

Nordsjælland har det hele Bymose Hegn natur, kultur og forkælelse. Med hele 2 punkter på UNESCO’s Verdensarvslisten, dejlige sandstrande, nationalpark og kultur er der alt noget for enhver smag. På Bymose Hegn er du hjertet af det hele.

Vi har samlet en guide med forskellige oplevelser og servicere i Nordsjælland, som kan give din ferie lidt ekstra.

Oplev Nordsjælland på Cykel

Igennem Nordsjælland er der masser af gode cykelruter som føre dig forbi alt fra kulturelle og historiske oplevelser til UNESCO-verdensarv.

Cykeludlejning

Lej cykler af høj kvalitet til hele familien hos os.
Nordkystens Cykeludlejning leverer og afhenter cykler efter aftale i hele Nordsjælland.

Læs mere og book på www.nordkystenscykeludlejning.dk

Frie Fugle Guidede Ture

Fra Bymose Hegn kan I tage på guidede ture lige ude foran døren. Der er tale om ture af ca. 25 km længde, som antages at vare 2-3 timer. Jens Erik viser vej og fortæller undervejs om natur, kultur, landskab, seværdigheder, herunder lokale mindre kendte finurligheder.
50,- pr person min 10 personer på egne cykler*

Cykler kan også lejes hos Nordkystens Cykeludlejning

Danmarks nyeste Unesco Verdensarv, er det stjerneformede jagtsystem, der bl.a. kan ses i Gribskov. Vi følger gode cykelruter forbi Solbjerg Engsø og ind i en af Danmarks mest interessante skove, Gribskov. På vejen kobler vi på parforcecykelrute 105 Gribskov og når frem til det markante højdepunkt ved Rødepælstjernen og Kierkegaardstenen. Hjemturen går gennem Ulvedalene til Kagerup på Hærvejen.

Her følger vi den lokale cykelrute 701 ud til Annisse forbi Garbolunds vinmarker. Videre går det gennem de snævre gyder i den gamle landsby ned mod søen og atter op i det bakkede landskab til flotte udsigter. Ved Huseby rastes ved landgangsplads og her hører vi historien om byen, der blev skyllet væk. I Ramløse stopper vi ved kirken og ser udsigten, før vi følger en af Danmarks flotteste stier med udsigt til Arresø. Hjemturen går forbi en berømt dahlia have på dobbeltrettet cykelsti.

På denne tur bevæger vi os ud i kulturlandskabet nord for Helsinge. Undervejs stopper vi ved nogle mindesten, der rummer spændende historie så som Sveistrupstenen og Brillestenen. Vi følger Præstevejen fra Mårum, der ligger så smukt i skovbrynet og går forbi stedet, hvor Mårum kildevandet blev hentet op. På hjemvejen går turen gennem Valby Hegn med fortælling om de tusindårige stendysser.

Fordybelse og Selvforkælelse

Gribskov Går Sammen handler om, at vi skal bevæge os sammen i et godt fællesskab.
Gribskov har masser af skøn natur med både skov, strand og marklandskaber. Vi har en masse landsbyer, som er forbundet af stier og veje, og som indbyder til, at vi går hinanden i møde, og at vi går sammen.

Tag med på Fyraftens tur lige ude foran Bymose Hegn eller se andre ture på www.gribskovgaarsammen.dk.

Fødder På Toppen er udekørende fodplejer i Nordsjælland og kommer meget gerne og tilbyder jeres en fodbehandling på deres værelse. Det kan være ren selvforkælelse, eller der kan være opstået et problem med jeres fødder under deres ophold hos jer, i ønsker løst.

Fødder På Toppen kan bestilles alle ugens 7 dage fra 8:00 – 20:00

Tlf. 23 41 41 42
www.fødderpåtoppen.dk